Thursday, 24 May 2012

JERAWAT HILANG=ALOEVERA HERBALIFE

Ramai orang tanye..pe sebenarnye kebaikan Herbal Aloevera Concentrate. Pneting sangat ke amik Aloevera tu????Kalu tak amik tak pe ke?





Meh aku cerita skit pengalamn aku guna aloe,sejak gunakan aloe masalah jerawat yg aku alami hampir beransur pulih..kalu dulu..MasyaAllah..Dia shj yg Maha tahu..naik jerawat,tak sempat nk baik naik pulak yg baru...aduyaiii..mmg mimpi ngerii sungguh..tu yg merosakkan keterampilan&keyakinan diri aku..bayangkan,aku mengalami masalah jerawat ni sejak di tingkatan 3...lama tak???..tula..tak dengar cakap mak..."muka tu elok jgn diragam2kan"..tapi masa tu kan remaja..sweet teen lg kan..tengok kawan2 & senior2 kt hostel pakai krim nk putihkan kulit muka..aku pn cubala..konon nk gak muka putih mcm depa..hukhuk..skali!!..tu diaaaa!!about 2weeks later,mukaku jd merah..naik jerawat skit2..ingat akan hilang/pulih..tp terus naik dan naik sampaila aku study ke Uni...tula dilema yg aku alami...hmm...*rasa nyesal sangat ikut depa pakai krim pencerah tu...bak kate org lama,"nyesal kemudian mmg tak berguna dah.. "

Tapi aku rasa,dah takleh pakaila pepatah tu..hhhuhu..tiap masalah ade penyelesaiannyaa...yg penting teruskan usaha,ikhtiar&tawakkal utk cari ubatnyee..so Alhamdulillah,5bln lepas aku pn berkenalan dengan produk herbalife ni...mula2 google sendirik..tujuan nk cari the best produk utk turunkan berat aku&abg yg makin lama mem'belon..huhu..semenjak dpt Athirah badan kami makin bolaatt!!..makan tak kira pe dah..ikut sedap mulot je nk makan...hahaha..*Athirah..ibu tak salahkan anak ibu tau...anak ibu tetap ibu sayang..


So 1hari buka FB tgk wall kawan lama aku ni..skrg jd sponsor aku..aku terus komen kt wall dia tnya cmne nk bli produk..Alhamdulillah...syukur sangat Allah temukan aku dgn dia..utk eratkan silaturrahim yg kian lama terjalin tp masing2 wat hal sndiri..dia pn layan kami suami isteri baik2...sampai skrg.so sejak guna herbalife gaya pemakanan kami TOTALLY CHANGE..sarapan & dinner kami dh tak makan benda ngarut2 dah..kami gantikan dgn SHAKE HERBALIFE yg PENUH DGN KANDUNGAN NUTRISI yg penting LESS CALORI & sangat lazat tuu..nyummm..

*Eeehh..panjang la plak aku bebel..bila nk masuk bab jerawat niih..huhu..takpe..nk kongsi benda baik..tak baik simpan2..

Mula2 guna HERBALIFE  utk turunkan berat je, sbb dh mula sedar kalu nk bli baju kene naik saiz..that's mean aku makin gemokkkk..sangat tak sukeeee!!tp tgk bukan je berat kami makin turun, badan makin shape up,even jerawat kt muka ku ni makin kurang,abg asyik puji aku makin cerah..comelll..hihi..maluuu tuu..hikhik...*sape tak suke kene puji dgn suami..THANKS TO NURULNADIAH AHMAD..hihi..sbb bawa kami ke dunia herbalife..sayang awakk..

Ok kt sini aku nk share skit ttg Aloevera yg menjadi kegemaran pengguna2 herbalife di dunia ni..dari pembuatannya,asalanya,kebaikannya,fungsinya & kesan yg aku & suami yg dh mkn Aloe ni slama berbulan2...

 HERBAL ALOEVERA CONCENTRATE

Ok..ianya dibuat daripada saripati lidah buaya premium (Barbadensis Miller) untuk membersihkan pencernaan dan organ tubuh yang lain.Kandungan enzim, vitamin, asam amino dan mineral penting.Boleh juga disebut sebagai "Shampoo Bagian Dalam Tubuh" yang mana ia mempercepatkan detoksifikasi atau pembuangan racun dari dalam tubuh.
Jom kite tgk,pe plak manfaat lidah buaya pada kite:

  • Menghambat jangkitan HIV Manoupose menekan pertumbuhan virus HIV s/d 30% (penelitian dAmerika 1991).
  • Nutrisi tambahan utk pesakit HIV (journal of advancement in medicine) jus lidah buaya menahan jangkitan dan meningkatkan kekebalan tubuh.
  • Menurunkan kadar gula dalam darah dilaporkan dalam Harmone Research.
  • Mencegah pembengkakan sendi (Journal of the American Pediatric Medical Association) dan membantu penyembuhan luka.
  • Menghambat sel barah (Japanese Journal Of Cancer Research). Kandungan lictin di dalam lidah buaya signifikan meningkatkan aktifitas pertahanan tubuh dan menekan sel barah paru-paru.
  • Menyembuhkan ambeien dan radang tengkorak.
  • Anti bakteria terhadap Staphylococcus, Streptoococcus dan Helicobacter pylori (penyebab maag) dan mengatasi gangguan pencernaan (Journal of Alternative Medicine).
  • Membantu penyembuhan luka operasi (James F ulton MD, Dermatologi dari Newport Beach California.
Ni ladang Aloevera 
*bukan yg mcm kt kampung2 kite tu tau...

Amacam...nilah contoh Aloevera utk diproses..besar..
tak same dgn yg kite tanam kt pasu depan umh..

Haa...tergamam tak korg?..ni gambr yg aku amik dari FB Uncle Allen Peter..blh cari nama ni kt FB ye..ok..kite sambung smula...pe sbnarnya fingsi Aloe ni..ok..ni diaaa..

Ia dapat meningkatkan metabolisme darah dalam tubuh.Membantu pertumbuhan sel baru dan menggantikan sel2 yang mati.sekali gus ia akan membantu penyembuhan penyakit dengan cepat. Yang paling best sgt ia mengatasi & mencegah masalah pencernaan sebab ia memcuci usus kite.Cuba bayangkan....brp puluh tahun dh kite makan..mcm2 jenis makanan yg ade..pe sj nk mkn kite mkn tnpa kite fikirkan cmnela keadaan usus kite...ade tak terbayang..mcm longkang la kan..kt situ sisa2 makanan lalu..kalu tak sental dengan peluntur,mesti korg nk tgk pn tak lalu kan..*cuba buka paip singki kt dapo umh jap...ade berani kee...??...haaaa...cmtula usus kite kalu tak dicuci..silap2 blh tersumbat..tu yg jd sembelit...ade org 1minggu tak buang air besar..aduhaaiiii...siaaann..



Haaaa...tu diaaa..cmnila usus yg kotor...
Ya Ampuunnn..usus aku cmni ke sblm minum Aloevera herbalife??..Tobaaattt!!




So kalu usus tersumbat,tu yg sebabkn sembelit..then bahan buangan yg tak diperlukan tak dapat dikeluarkan dari tubuh dengan baik & lancar...so lama2 akan berkumpul menjadi racun ...tu yg menyebabkan tumbuh jerawat kt mukala,kt badan,sakit2 badan,cepat penat,perut buncit..mcm2 lagi akibatnya...sebab kite simpan bahan yg badan kite tak perlukan lagi...


Dengan Herbal Aloevera Herbalife ni mmg aku suke sgt..tiap2 hr membuang..hihi...mmg seronok..bdn pn rasa ringan je..tak cepat penat,muka tambah cerah&tak pucat...sebab ape??..sebab dia dh cuci usus aku..Alhamdulillah..tu semua dgn izin Allah..so...yg paling penting sesangat,usus kite PERLU DICUCI dahulu utk penyerapan nutirisi yg kite makan. So dia akan serap nutrisi dengan baik..apatahlagi bila kite minum SHAKE HERBALIFE yg sangat byk khasiat & kaya dgn NUTRISI cukup utk tubuh kite hari2..Alhamdulillah...Mana sel2 yg mati akan cepat diganti...*patutla kuku cepat panjang..,kulit pn tambah licin,cantik sebab proses penggantian sel2 dan sisitem dlm tubuh berjalan dengan lancar...pendek kata,ia ibarat 'BOOSTER/TURBO' yg membuatkan produk Herbalife yang lain kite makan akan bertindak bekerja 40% lebih cepat...woowww!HEBAT kan??


Tu lah sebabnye aku sangat sarankan pada sape2 yg nk ikut program pengurusan berat badan dengan Herbalife ni amik skali Herbal Aloevera Concentrate ni sebab ia akan mempercepatkan penyerapan nutrisi2 yg terkandung dlm Shake f1,f3 dll yg masuk dlm badan kite...so,cepatla jugak  dia membantu kite turunkan berat badan...so,nampak kan?..sangat berbaloi..mmg tak rugi langsung..malah sangat menguntungkan..BONUS HADIAH utk tubuh kite yg dh bekerja berpuluh tahun lamanya utk kite tanpa tidur...so,pe salahnye kite bantu dia...


CARA PENGGUNAANNYA:


Haaa..yg ni senang sgt...kalu diikutkan mcm Dr. Luigi Gratton (Penasihat Peribadi David Beckam) minum... tiba2 teringat plak masa Extravaganza slot Dr.Luigi  dia minum cmtu je..mcm minum air pepsi dlm tin..takde nak bancuh2 dgn air..sempat gak dia kongsi rahsia rsepi shake dia masukkan aloe & blend ngn F1+F3..wahhh..nk cube pasni...hikhik...so kalu yg tak sanggup buat mcm dia,boleh cuba cara ni.:.
-Tuangkan 3penutup penuh botol Aloevera tu dalam 120ml air putih..then kacau & minum..sekerap mane pn boleh..yg pnting waktu sarapan (sebelum minum shake)..




Ni Dr.Luigi Gratton tunjukkan cara minum Aloevera Concentrate Herbalife..


Ni la muke sblm amik Herbalife...jauh,tp stil nmpk kan jerawat & scar tu...kusam,pucat..
and tembam..senyum pn mcm tak ikhlas je..huhu..

Haaa...yg kanan ni muka terbaru...Alhamdulillahh


So lps ni nk minum aloevera byk lagi biar kasi lebih licin...ade lg..nk tgk??..ok..

Yg ni Amalina Peter..blh tgk lebih lanjut kt http://amalina-peter.blogspot.com




Ok..puas dh tengok..??ok..takat cni dlu perkongsian ttg aloevera herbalife..tggu next entri plak ye..So,smuanya dgn izinNYA..yg pnting kne usaha...SYUKUR YA ALLAH..TERIMA KASIH ALLAH!TERIMA KASIH HERBALIFE,,

No comments:

Post a Comment